Nieuwe truck plus dieplader voor Altenburg Funderingstechniek

25 februari 08:00 uur Nieuwe truck plus dieplader voor Altenburg Funderingstechniek

Altenburg Funderingstechniek heeft vorige week woensdag een hagelnieuwe Volvo-truck en dieplader in gebruik genomen. De trotse chauffeur Sjirk Tiemersma kreeg daartoe onder toeziend oog van Klaas Nauta van de Technische Dienst van Altenburg, de sleutels overhandigd van Chris de Vries van Volvo-dealer MS De Vries. De nieuwe combinatie gaat het vervoer verzorgen van de boorstellingen en ander zwaar materieel.

Altenburg Funderingstechniek, onderdeel van de IJB Groep, is dé specialist op het gebied van funderingen met mortelschroefpalen. Deze worden vooral toegepast in bebouwde omgevingen waarbij trillingen of veel geluid zoveel mogelijk voorkomen moeten worden. Dankzij een uitstekende reputatie brengt Altenburg door heel Nederland mortelschroefpalen aan in zowel de woningbouw, utiliteitsbouw als civiele werken. Vanaf nu worden de hiervoor benodigde boorstellingen en ander zwaar materiaal veilig en efficiënt vervoerd met de nieuwe dieplader-combinatie.

Maximaal 100 ton
De nieuwe Volvo-truck van het type FM 10x4 is na de levering door de Volvo-fabriek speciaal voor Altenburg aangepast. Zo is de cabine met bijna 20 centimeter verlaagd. Dit was nodig omdat de giek van de boorstellingen over het dak wordt vervoerd. Door het cabinedak te verlagen kan de beladen combinatie gewoon onder viaducten door. Ook is de truck voorzien van een vijfde as, waar deze af fabriek met vier assen werd geleverd. In totaal beschikt de combinatie over negen assen. Daarmee mag de belading maximaal 100 ton zwaar zijn, ofwel 100.000 kilogram. 

Schone en zuinige motor
De nieuwe Volvo-truck wordt aangedreven door een 540 PK sterke Euro 6-motor die aan de strengst geldende milieueisen voldoet. Altenburg heeft uit duurzaamheidsoverwegingen juist voor deze schone motor gekozen omdat deze een verhoogde productiviteit koppelt aan een efficiënter en daarmee zuiniger brandstofverbruik. Verder is de truck uitgerust met een kruipversnelling voor zowel voor- als achteruit en met Volvo Dynamic Steering. Daarmee is de combinatie onder alle omstandigheden licht te besturen en veilig te manoeuvreren.

Imposante combinatie
Voor zowel Altenburg als Volvo-dealer MS De Vries was de sleuteloverdracht de bekroning van een intensief samenwerkingstraject, waarbinnen is gezocht naar optimale technische mogelijkheden en oplossingen. Het resultaat is een imposante combinatie waarmee Altenburg Funderingstechniek weer vele jaren vooruit kan. 

Fotografie: Lemster Nijs

≪ Terug naar de vorige pagina