Nieuwe sondeerwagen IJB Groep in gebruik

13 oktober 2017 10:00 uur Nieuwe sondeerwagen IJB Groep in gebruik

Track truck met meettechniek tot iedere gewenste diepte
Sonderen is één van de specialismen waarin de IJB Groep een internationale reputatie heeft verworven. Met betrouwbare meetgegevens van de bodemgesteldheid kan een zo exact mogelijke berekening worden gemaakt van de hoeveelheid, de lengte en de dikte van de benodigde heipalen. Dat levert de bouwer de zekerheid van veilig, duurzaam en €conomisch bouwen.

Rupsbanden en geavanceerde meettechniek
Onlangs heeft de IJB groep een nieuwe sondeerwagen in gebruik genomen. Het betreft een Volvo 20-tons 4x4 track truck met rupsband ondersteuning, uitgerust met de nieuwste Icone meettechniek. Een uiterst nauwkeurig en gebruiksvriendelijk systeem dat metingen tot iedere gewenste diepte kan verrichten.

Snel en nauwkeurig werken
Het Icone systeem beschikt over meerdere voordelen, waaronder het gemakkelijk wisselen van verschillende conussen. Nog een nieuwe vondst is de geautomatiseerde buizenschroever. De sondeermeester hoeft alleen maar de buizen in de buizenschroever te zetten en niet meer zelf vast te draaien. Ook de touch-screen bediening van het systeem is van de nieuwste generatie. De sondeermeester kan hiermee snel en uiterst nauwkeurig werken.

Wagenpark voor elke locatie
Bij de IJB Groep worden sonderingen uitgevoerd met een uitgebreid wagenpark aan sondeerwagens. Voor ieder type locatie en bodemgesteldheid kan het meest geschikte voertuig worden ingezet: bandenwagen, track truck, rupsvoertuig of geocrawler (mini rupsvoertuig). Zo is er voor elke uitdaging de juiste oplossing.

≪ Terug naar de vorige pagina