Snelheid prefab beton bewijst zich bij nieuwbouw

Snelheid prefab beton bewijst zich bij nieuwbouw

Complete woonwijkjes en dienstgebouwen bij nieuwbouw opvanglocatie asielzoekers in Ter Apel in 26 weken

b:ton #27, november 2015  //  Op 29 april dit jaar sloegen wethouder Wietze Potze van de gemeente Vlagtwedde en Gerard Bakker, voorzitter van het bestuur van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), de eerste paal van de nieuwbouw van de opvanglocaties voor asielzoekers in Ter Apel. Medio oktober, minder dan 26 weken later, zijn er van de 256 woningen al 60 in gebruik, alsmede twee dienstgebouwen.

BAM Bouw en Techniek koos daarbij voor zoveel mogelijk prefabricage om de vereiste hoge snelheid waar te maken. Hoofduitvoerder Albert Bos: “Het geeft veel logistieke bewegingen op en rond de bouwplaats en vraagt om een goede voorbereiding en organisatie van het bouwproces, maar hier bewijst prefab zich echt als snel, hoogwaardig en innovatief bouwproces.”

De IJB Groep heeft de prefab palen en funderingsbalken geleverd voor woningen en dienstgebouwen. Bijzonder is dat er drie verschillende funderingsoplossingen binnen dit project zijn toegepast: prefab funderingsbalken op prefab palen en op boorpalen en prefab funderingen op staal (IJB Smartfoot) ter plaatse van de hoger gelegen goede zandgronden in Ter Apel. Alleen het op hoogte afwerken van de bouwput is nodig, waarna de balken exact op hoogte worden gemonteerd. Supersnel dus.

Het gehele artikel is te lezen via deze link.

Bijlagen

≪ Terug naar de vorige pagina