Op weg naar een groene wereld

Zijaanzicht van een Fastned snellaadstation

Onlangs is de IJB Groep ingeschakeld door opdrachtgever Fastned. Fastned houdt zich bezig met het aanleggen van snellaadstations voor elektrische auto's. Deze stations maken het mogelijk een elektrische auto in 15 tot 20 minuten op te laden.

In totaal worden er in de komende 2 à 3 jaar 200 snellaadstations gebouwd, direct langs de snelweg. Dit project is bijzonder, want nog niet eerder in Nederland werden zulke stations gerealiseerd. Het gaat hier namelijk niet om een laadpaal, maar om een echt station met een overkapping, op- en afritten en zelfs laadeilanden. Het uiteindelijke doel is om een compleet netwerk van snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen te realiseren.

Fastned heeft de IJB Groep ingeschakeld om voor alle locaties zowel het geo- en milieutechnisch onderzoek te doen. Tevens wordt de gehele fundering geproduceerd bestaande uit prefab betonpoeren al of niet in combinatie met prefab heipalen. Eind 2015 zullen op deze wijze al 50 stations door heel Nederland zijn gerealiseerd.

≪ Terug naar de vorige pagina