Vullen maar....

Vullen maar....

Het Franse voedingsbedrijf Danone vestigt een nieuw innovatiecentrum voor gespecialiseerde voeding in De Uithof (Science Park) in Utrecht. In dit nieuwe centrum worden de bestaande onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in Nederland samengebracht.


BAM is verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe innovatiecentrum, Cepezed voor het ontwerp. De hoofdstructuur bestaat uit een vierhoekige plattegrond met twee schuine zijden, waarin twee grote uitsparingen als atria fungeren, zodat het gebouw uiteindelijk drie hoofdbeuken kent. Een omgang met luchtbruggen, die de atria overspannen, maakt op de verdiepingen deel uit van de logistieke routings.
Een zogenaamd ‘plaza’ strekt zich uit over een groot deel van de eerste verdieping en omvat tevens de vloervelden van beide atria. Op verschillende hoogtes en locaties in het gebouw bevinden zich balkons, die fungeren als een uitbreiding van het plaza beneden.

Het ontwerp wordt volledig gerealiseerd met behulp van geprefabriceerde bouwelementen.
Een deel van deze bouwelementen zijn pilaren: stalen buizen gevuld met beton om de brandwerend- heid te vergroten. Aannemer Mous Bakhuizen vult 400 stuks van deze buizen - staand in een stalen constructie - met beton, zoals op de bijgaande foto goed te zien is. De kleinste palen zijn circa 2,20 meter, de grootste 11 meter. Het merendeel heeft een lengte van circa 7 meter.

≪ Terug naar de vorige pagina