Actueel

digitalisatie proces correspondentie IJB Groep in volle gang

IJB Groep neemt nieuw briefpapier in gebruik

17 juli 2016

In lijn met de voorbereidingen van de nieuwbouw van haar hoofdkantoor, neemt de IJB Groep deze week haar nieuwe briefpapier in gebruik. De nieuwe, frisse opmaak draagt de kernwaarden en voordelen van de IJB Groep nog daadkrachtiger uit. Daarnaast geldt de aanpassing als belangrijke en noodzakelijk stap in het digitalisatie proces van zowel in- als externe correspondentie. Vanzelfsprekend stelt de IJB Groep, als maatschappelijk verantwoorde onderneming, alles in het werk de voordelen van digitale correspondentie, inclusief facturatie, zo spoedig mogelijk te realiseren.

Nieuwbouw visitekaartje voor Lemmer

Nieuw centraal hoofdkantoor IJB Groep met uitzicht over IJsselmeer

13 juni 2016 09:00 uur

De IJB Groep is gestart met de voorbereidingen van de bouw van haar nieuwe hoofdkantoor direct aan het IJsselmeer. Vertrouwen in de toekomst en de wens nog efficiënter samen te werken, liggen ten grondslag aan de nieuwbouw op de plaats van het voormalig kantoor van Groot Lemmer. Het fraaie ontwerp van Wijbenga architecten completeert tevens de facelift van de Industrieweg in Lemmer. 

Lees meer
De 2e put op rij gaat de grond in.

Súdwest­Fryslân plaatst speciale afvalcontainers bij Workumerdijk Makkum

18 april 2016

De perscontainer aan de Workumerdijk te Makkum is in opdracht van gemeente Súdwest-Fryslán vervangen. Dankzij nauwe samenwerking tussen de IJB Groep, DBI Containerservice en Wetterskip Fryslân konden 3 nieuwe afvalcontainers in de primaire waterkering worden geplaatst. De betonputten voldoen daarvoor aan de hoogste gevolgklasse: CC3.

Lees meer
Project Voortdurend Veilig

Project Voortdurend Veilig

26 november 2015 09:00 uur

In de visie van de IJB Groep directie vormt veiligheid onderdeel van de IJB cultuur.​ ​Veiligheid is van iedereen, en maakt deel uit van het dagelijkse werk van de medewerkers. Veilig werken vormt daarbij de standaard. Onlangs heeft de BFBN van het Ministerie SZW subsidie verkregen voor het project Voortdurend Veilig. Het doel van dit project is om veilig en gezond werken in de betonproductenindustrie blijvend en vanzelfsprekend te maken. De IJB Groep is bij het project aangesloten en heeft de deelnemers uit Regio Noord ontvangen voor een workshop.

Lees meer
Eerste aardschokbestendige woningen op basis van ‘Base Isolation’ in NL

Eerste aardschokbestendige woningen op basis van ‘Base Isolation’ in NL

24 november 2015

Plegt-Vos realiseert als eerste bouwer in Nederland aardschokbestendige nieuwbouwwoningen op basis van Base Isolation. Hierbij staan huizen op ‘dempers’, waardoor aardbevingen beter opgevangen kunnen worden. Base Isolation is een krachtig en effectief bouwprincipe dat inhoudt dat de woning ‘los’ van de fundering gebouwd wordt. Hierdoor wordt de woning niet of nauwelijks blootgesteld aan de krachten van aardschokken. De IJB Groep levert de prefab funderingen. Van de eerste 10 aardschokbestendige (en levensloopbestendige) woningen in aanbouw, zijn deze inmiddels al gereed.

Lees meer