Actueel

Vacature Allround Monteur E/W

Vacature Allround Monteur E/W

2 maart 2016 16:00 uur

Ter versterking van onze technische dienst zijn wij op zoek naar een enthousiaste Allround Monteur E/W, die o.a. onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitvoert op mechanisch / elektrotechnisch gebied en diverse storingen aan machines en andere apparatuur kan verhelpen. Samen met je naaste collega’s zorg je ervoor dat het machinepark optimaal kan draaien. Je denkt mee bij het verbeteren van eigen machines en assisteert bij de bouw ervan.

Lees meer
Project Voortdurend Veilig

Project Voortdurend Veilig

26 november 2015 09:00 uur

In de visie van de IJB Groep directie vormt veiligheid onderdeel van de IJB cultuur.​ ​Veiligheid is van iedereen, en maakt deel uit van het dagelijkse werk van de medewerkers. Veilig werken vormt daarbij de standaard. Onlangs heeft de BFBN van het Ministerie SZW subsidie verkregen voor het project Voortdurend Veilig. Het doel van dit project is om veilig en gezond werken in de betonproductenindustrie blijvend en vanzelfsprekend te maken. De IJB Groep is bij het project aangesloten en heeft de deelnemers uit Regio Noord ontvangen voor een workshop.

Lees meer
Eerste aardschokbestendige woningen op basis van ‘Base Isolation’ in NL

Eerste aardschokbestendige woningen op basis van ‘Base Isolation’ in NL

24 november 2015

Plegt-Vos realiseert als eerste bouwer in Nederland aardschokbestendige nieuwbouwwoningen op basis van Base Isolation. Hierbij staan huizen op ‘dempers’, waardoor aardbevingen beter opgevangen kunnen worden. Base Isolation is een krachtig en effectief bouwprincipe dat inhoudt dat de woning ‘los’ van de fundering gebouwd wordt. Hierdoor wordt de woning niet of nauwelijks blootgesteld aan de krachten van aardschokken. De IJB Groep levert de prefab funderingen. Van de eerste 10 aardschokbestendige (en levensloopbestendige) woningen in aanbouw, zijn deze inmiddels al gereed.

Lees meer
Snelheid prefab beton bewijst zich bij nieuwbouw

Snelheid prefab beton bewijst zich bij nieuwbouw

13 november 2015 12:00 uur

De IJB Groep heeft de prefab palen en funderingsbalken geleverd voor woningen en dienstgebouwen voor opvanglocatie asielzoekers in Ter Apel. Bijzonder is dat er drie verschillende funderingsoplossingen binnen dit project zijn toegepast: prefab funderingsbalken op prefab palen en op boorpalen en prefab funderingen op staal (IJB Smartfoot) ter plaatse van de hoger gelegen goede zandgronden in Ter Apel.

Lees meer
Duurzaam bouwen door hergebruik beton

Duurzaam bouwen door hergebruik beton

30 oktober 2015 13:00 uur

De Noordoostpolder, 29 oktober 2015

Een nieuwe vloer storten in een bestaande loods is op zichzelf niet uniek. Betonmortel gebruiken waarin de oude betonvloer van diezelfde bestaande loods verwerkt is is dat wel degelijk. Deze vorm van directe recycling behoort sinds kort tot de mogelijkheden. 

Lees meer