Vernieuwde betoncentrale herrijst in Emmeloord!

19 augustus 2014 15:29 uur Een voorproefje van de prachtige nieuwe betoncentrale

Na een “dienstverband” van 50 jaar hebben we afscheid genomen van onze betoncentrale in Emmeloord. De plek waar het voor IJsselmeerbeton en later de IJB Groep allemaal begonnen is.
Nu op dezelfde plek heeft IJB in circa drie maanden tijd een volledig nieuwe gecertificeerde betoncentrale gebouwd; een groot compliment voor de mensen die bij dit project betrokken zijn.

De nieuwe centrale heeft een totaal andere opzet dan de oude en door het hanteren van de nieuwste ontwikkelingen biedt deze centrale een zeer gestroomlijnd productie- en afleverproces en wordt de bedrijfszekerheid velen malen verhoogd.

Het hart van de betoncentrale wordt gevormd door een stationaire dubbele assenmenger van het merk BHS Sonthofen. Dit type en merk menger staat bekend als de Rolls Royce onder de mengers en kan alle soorten beton en allerlei species probleemloos en in zeer korte tijd mengen. Er kan zowel door de menger als “semi” worden geladen waarbij het grind buitenom gaat. Met deze menger is het niet alleen mogelijk om grote hoeveelheden (afhaal)beton te produceren, maar ook relatief kleine hoeveelheden voor particulieren of aannemers kunnen rechtstreeks op bijvoorbeeld een aanhanger worden gedraaid.

≪ Terug naar de vorige pagina