Sponsoring Oeganda

12 maart 2012 11:23 uur Sponsoring Oeganda

In Oeganda worden familiehuizen voor (wees)kinderen gebouwd in Baluma Children’s Village. Vorig jaar bouwde Lemster Frits van der Heide mee aan een familiehuis voor weeskinderen in Oeganda. Door zijn enthousiasme zijn er dit jaar negentien Lemsters naar Oeganda gegaan om te helpen bij het maken van familiehuizen.

Samen met de Kaja foundation, die wordt gerund door de Nederlanders Chris en Jurjanne, gaan zij dit realiseren. Er worden huizen gebouwd waar 12 kinderen met een huismoeder ruim in kunnen wonen. Hier zitten 4 grote slaapkamers, 1 voor de huismoeder en in de overige 3 kamers slapen 4 kinderen per kamer.

In het huis zijn een aparte douche en toilet aanwezig en daarnaast kan er in elk huis gekookt worden. In totaal worden er 22 huizen gebouwd. Alle huizen zullen worden voorzien van stromend drinkwater en elektriciteit. Daarnaast worden ze aangesloten op de riolering.

In totaal gaan 3 groepen elk 2 weken aan de slag om te zorgen voor huizen die onder andere de namen ’De Lemmer’ en ‘Us Thûs’ gaan dragen. Vanuit haar MVO beleid vindt de IJB Groep het belangrijk aan dit soort initiatieven mee te werken. De IJB Groep heeft materiaal gesponsord zodat de bouwers op een betere manier de huizen kunnen verstevigen. Wij wensen de Lemsters nog veel succes met dit project!

Voor meer informatie: www.kajafoundation.nl

Sponsoring Oeganda
Sponsoring Oeganda
≪ Terug naar de vorige pagina