IJB Groep trekt in nieuw hoofdkantoor aan IJsselmeer

10 mei 2017 16:00 uur IJB Groep trekt in nieuw hoofdkantoor aan IJsselmeer

De IJB Groep heeft op 10 mei officieel haar intrek genomen in het nieuwe hoofdkantoor direct aan het IJsselmeer. Algemeen directeur John Engelsman is trots op gepaste Lemster wijze: “We hebben geen lint doorgeknipt, er knalden geen champagnekurken, we zijn gewoon gaan zitten aan onze nieuwe werkplekken en hebben genoten van het uitzicht. Het nieuwe kantoorpand is ons op het lijf geschreven, dat is feestelijk genoeg.”
 
Inspiratie en logistiek voordeel
De prachtige ligging aan het IJsselmeer is voor de medewerkers een bron van inspiratie. Ook refereert de locatie aan de herkomst van de IJB Groep, met de IJ van IJB die voor IJsselmeer staat. Uiteraard spelen logistieke voordelen eveneens een grote rol: productie en hoofdkantoor zijn nu gevestigd op 1 locatie. John Engelsman: “De lijnen zijn korter, dat werkt voor ons efficiënter, schoner en plezieriger. De totale facelift maakt de Industrieweg nog nadrukkelijker een visitekaartje van ondernemend Lemmer.”

Tweede leven voor bouwmaterialen
Het nieuwe kantoorpand, getekend door Wijbenga Architecten en gebouwd door Plegt-Vos, is ook een Lemster statement op het gebied van duurzaamheid. Kenmerkend voor de IJB Groep is het hergebruik van bouwmaterialen. Zo zijn veel elementen van het voormalig kantoor van Groot Lemmer opnieuw gebruikt.

Hartelijk welkom voor Lemsters
Momenteel is de verhuizing naar het nieuwe kantoorpand nog gaande. Na de afronding staat er een Open Dag op de planning, waarbij relaties, buurbedrijven en Lemsters zullen worden uitgenodigd. De datum zal op deze website van de IJB Groep en in via Lemsternijs worden bekendgemaakt.

≪ Terug naar de vorige pagina