Nieuw centraal hoofdkantoor IJB Groep met uitzicht over IJsselmeer

13 juni 2016 09:00 uur Nieuwbouw visitekaartje voor Lemmer

Nieuwbouw op plaats van voormalig kantoor Groot Lemmer.

De IJB Groep is gestart met de voorbereidingen van de bouw van haar nieuwe hoofdkantoor direct aan het IJsselmeer. Vertrouwen in de toekomst en de wens nog efficiënter samen te werken, liggen ten grondslag aan de nieuwbouw op de plaats van het voormalig kantoor van Groot Lemmer. Het fraaie ontwerp van Wijbenga architecten completeert tevens de facelift van de Industrieweg in Lemmer. 

Met deze stap komt een einde aan een periode van vele tientallen jaren waarin het hoofdkantoor en de productielocatie van de IJB Groep in Lemmer van elkaar gescheiden waren. Voor het eerst in de geschiedenis kijkt straks het hoofdkantoor van het beton bedrijf uit over het meer waaraan het de naam ontleent. ”Naast het comfort van nog kortere lijnen in een mooi en modern kantoorpand dat past bij onze nuchtere identiteit, biedt de nieuwbouw ook tal van slimme functionele voordelen.” verteld John Engelsman, algemeen directeur van de IJB Groep. ”Zo worden, in combinatie met de recent doorgevoerde herinrichting van het achterliggende bedrijfsterrein, ook de logistieke lijnen straks korter. Dit leidt ondermeer tot minder intensief gebruik van de Industrieweg.”

Wijbenga Architecten uit Sneek tekende in opdracht van de IJB Groep voor het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor. Wellicht niet gezichtsbepalend, maar zeker mede bepalend - en kenmerkend voor de IJB Groep - is het deels hergebruiken van het voormalig Groot Lemmer kantoor. De bouw van het duurzame kantoor is na zorgvuldige afweging gegund aan aannemer Plegt-Vos. De IJB Groep hoopt begin 2017 de bouw af te ronden, zodat ze daarna het nieuwe kantoor volledig in gebruik kan nemen.

Daarmee, na eerdere nieuwbouw van Polem en gedeeltelijke herinrichting en nieuwe bestrating door gemeente de Fryske Marren, is de facelift van de Industrieweg ook compleet. Het industrieterrein aan het IJsselmeer wordt zo nog nadrukkelijker een visitekaartje van ondernemend Lemmer. 

≪ Terug naar de vorige pagina