Bijzonder nachttransport nieuwe portaalkraan IJB Groep

15 september 2015 14:00 uur Bijzonder nachttransport nieuwe portaalkraan IJB Groep

Van maandag op dinsdag nacht (14-15 september) zijn twee 42 meter lange portaalkraan liggers met bijzonder transport naar de IJB Groep in Lemmer vervoerd.

De rit van Bakhuizen naar Lemmer bood voldoende uitdaging voor de 2 speciale long vehicle combinaties van transporteur Westdijk. Bij verschillende bochten en rotondes werden obstakels verwijderd en rijplaten gelegd om het transport vlekkeloos te laten verlopen. Naast uitdagingen bood het transport ook spectaculaire beelden, waar fervente transport fotografen graag hun nachtrust voor uitstelden.

De productie van o.a. prefab heipalen en funderingsbalken komt bij de IJB Groep vanuit de bouwcrisis weer goed op stoom. Om de toenemende vraag naar zowel standaard als maatwerk betonelementen tijdig te kunnen blijven leveren en logistiek verder te stroomlijnen, richt de IJB Groep haar bedrijfsterrein momenteel deels opnieuw in.

Medio oktober verwacht de IJB Groep de herinrichting af te ronden. De nieuwe kraanbaan vormt met zijn 42m lengte en ruim 13m hoogte letterlijk het hoogtepunt van het nieuwe tasveld en rangeerterrein.

Foto's: Reinder Meijer / mbmcargotech

≪ Terug naar de vorige pagina