Actueel

Beschikbaarheid grondstoffen

Als gevolg van de aanhoudend lage waterstanden in de rivieren, is de beladingsgraad van de vrachtschepen die zand en grind naar onze productielocaties vervoeren, sterk gedaald. Schepen nemen inmiddels niet meer dan 1/3 deel van de normale hoeveelheid lading mee.

Dit heeft in de komende periode mogelijk tot gevolg dat we over minder zand en grind kunnen beschikken dan benodigd is voor de verwachte vraag naar onze betonproducten.

Door de lage beladingsgraad zijn de kosten voor het transport van zand en grind fors toegenomen. We zijn helaas dan ook genoodzaakt deze kostenstijging door te berekenen in de prijzen voor betonmortel. De toeslagen kunnen per week verschillen.

De toeslag is voor:

Week 44     € 4,50 per m3

Week 45     € 4,50 per m3

Week 46     € 4,50 per m3

Week 47     € 4,50 per m3

Week 48     € 6,25 per m3

Week 49     € 6,25 per m3

Week 50     € 6,25 per m3

Week 51     € 3,50 per m3

Week 2       € 0,00 per m3

Gezien de positieve ontwikkelingen betreffende de waterstanden in de rivieren, kunnen de toeslagen vanaf week 2 2019 vervallen. Wij hopen uiteraard dat een dergelijke situatie zich niet meer voordoet. Mocht dit toch het geval zijn dan zullen wij u hierover tijdig informeren.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IJB Groep sloopt oude hallen met asbest-daken

IJB Groep sloopt oude hallen met asbest-daken

21 januari 12:00 uur

Afgelopen week is de IJB Groep gestart met de sloop van de oude productiehal die achter het nieuwe hoofdkantoor staat. Veel Lemsters kennen deze nog als de voormalige hal van Houthandel Groot Lemmer. Met de sloop loopt de IJB Groep ver voor op nieuwe asbest-wetgeving in 2024.

Lees meer
IJB Mortel neemt nieuwe betoncentrale in Lelystad in gebruik

IJB Mortel neemt nieuwe betoncentrale in Lelystad in gebruik

5 november 2018 15:00 uur

IJB Mortel heeft begin oktober van dit jaar een nieuwe betoncentrale in Lelystad in gebruik genomen. IJB Mortel, onderdeel van de IJB Groep met de hoofdvestiging in Lemmer beschikt daarmee nu over drie betoncentrales. Met de ingebruikname van de betoncentrale werden ook twee Volvo-betonmixers aan het IJB-wagenpark toegevoegd. In de loop van het jaar wordt op de nieuwe productielocatie in Lelystad eveneens gestart met de productie van heipalen. 

Lees meer
Bodemonderzoeker

Bodemonderzoeker

11 oktober 2018 08:00 uur

Als bodemonderzoeker zorg je voor een correcte uitvoering van o.a. sonderingen, boringen, peilbuizen inclusief het benodigde uitzet-, inmeet- en tekenwerk. Op de bouwlocatie ben je het ‘visitekaartje’ van de IJB Groep. Je hebt een klantgerichte en klantvriendelijke instelling, bent deskundig, doortastend en creatief in het vinden van oplossingen. Je werkt alleen of met een (collega) bodemonderzoeker.

Lees meer
Twee nieuwe Volvo betonmixers voor IJB Mortel

Twee nieuwe Volvo betonmixers voor IJB Mortel

4 oktober 2018 13:30 uur

Woensdag 3 oktober jl. vond de overdracht plaats van twee gloednieuwe Volvo betonmixers aan IJB Mortel. Harmen Plantinga, Anne Akkerman en IJB-bedrijfsleider Gertjan van Solkema kregen op officiële wijze de sleutels overhandigd van Chris de Vries van Volvo-dealer MS De Vries. 

Lees meer
Marius Friso 50 jaar in dienst bij de IJB Groep

Marius Friso 50 jaar in dienst bij de IJB Groep

4 juni 2018 11:00 uur

Een volle witte haardos en vrolijke blauwe ogen in een bruinverbrand gezicht. Dat is de Lemster Marius Friso ten voeten uit. Je zou hem niet snel zijn 66 jaar geven. En toch werd hij dat op 10 april jongstleden. Officieel had hij per die datum met pensioen gemogen. ‘Maar als ik nog even doorwerk tot 4 juni, dan haal ik precies de 50 jaar bij de IJB Groep’, dacht Marius. En wat Marius in zijn hoofd heeft... 

(foto Lemsternijs.nl)

Lees meer