Actueel

Project Voortdurend Veilig

Project Voortdurend Veilig

26 november 2015 09:00 uur

In de visie van de IJB Groep directie vormt veiligheid onderdeel van de IJB cultuur.​ ​Veiligheid is van iedereen, en maakt deel uit van het dagelijkse werk van de medewerkers. Veilig werken vormt daarbij de standaard. Onlangs heeft de BFBN van het Ministerie SZW subsidie verkregen voor het project Voortdurend Veilig. Het doel van dit project is om veilig en gezond werken in de betonproductenindustrie blijvend en vanzelfsprekend te maken. De IJB Groep is bij het project aangesloten en heeft de deelnemers uit Regio Noord ontvangen voor een workshop.

Lees meer
Eerste aardschokbestendige woningen op basis van ‘Base Isolation’ in NL

Eerste aardschokbestendige woningen op basis van ‘Base Isolation’ in NL

24 november 2015

Plegt-Vos realiseert als eerste bouwer in Nederland aardschokbestendige nieuwbouwwoningen op basis van Base Isolation. Hierbij staan huizen op ‘dempers’, waardoor aardbevingen beter opgevangen kunnen worden. Base Isolation is een krachtig en effectief bouwprincipe dat inhoudt dat de woning ‘los’ van de fundering gebouwd wordt. Hierdoor wordt de woning niet of nauwelijks blootgesteld aan de krachten van aardschokken. De IJB Groep levert de prefab funderingen. Van de eerste 10 aardschokbestendige (en levensloopbestendige) woningen in aanbouw, zijn deze inmiddels al gereed.

Lees meer
Snelheid prefab beton bewijst zich bij nieuwbouw

Snelheid prefab beton bewijst zich bij nieuwbouw

13 november 2015 12:00 uur

De IJB Groep heeft de prefab palen en funderingsbalken geleverd voor woningen en dienstgebouwen voor opvanglocatie asielzoekers in Ter Apel. Bijzonder is dat er drie verschillende funderingsoplossingen binnen dit project zijn toegepast: prefab funderingsbalken op prefab palen en op boorpalen en prefab funderingen op staal (IJB Smartfoot) ter plaatse van de hoger gelegen goede zandgronden in Ter Apel.

Lees meer
Duurzaam bouwen door hergebruik beton

Duurzaam bouwen door hergebruik beton

30 oktober 2015 13:00 uur

De Noordoostpolder, 29 oktober 2015

Een nieuwe vloer storten in een bestaande loods is op zichzelf niet uniek. Betonmortel gebruiken waarin de oude betonvloer van diezelfde bestaande loods verwerkt is is dat wel degelijk. Deze vorm van directe recycling behoort sinds kort tot de mogelijkheden. 

Lees meer
Bijzonder nachttransport nieuwe portaalkraan IJB Groep

Bijzonder nachttransport nieuwe portaalkraan IJB Groep

15 september 2015 14:00 uur

Van maandag op dinsdag nacht (14-15 september) zijn twee 42 meter lange portaalkraan liggers met bijzonder transport naar de IJB Groep in Lemmer vervoerd. De rit van Bakhuizen naar Lemmer bood voldoende uitdaging voor de 2 speciale long vehicle combinaties van transporteur Westdijk. Bij verschillende bochten en rotondes werden obstakels verwijderd en rijplaten gelegd om het transport vlekkeloos te laten verlopen.

Lees meer